Moeilijk rondkomen

Moeilijk rondkomen

Moeilijker rondkomen

Het zal u niet ontgaan zijn dat alles de laatste tijd veel duurder is geworden. We merken dat vooral aan de energiekosten en de kosten van de dagelijkse boodschappen.

Het wordt voor veel mensen steeds moeilijker om rond te komen. De kerkenraad deelt de zorgen die dit met zich meebrengt. Het is lastig om voor deze zorgen uit te komen en deze te delen buiten de muren van uw huis. Toch willen we u een helpende hand en een luisterend oor bieden.

Zo kunnen we u bijvoorbeeld wegwijs maken in het aanvragen van de energietoeslag*, het begeleiden naar de gemeente voor uw aanvraag of deze samen met u invullen. Binnen onze gemeente hebben we iemand beschikbaar die dat in alle vertrouwen met u kan doen.

Er kunnen ook allerlei andere redenen zijn waarom u opeens moeite hebt om rond te komen en wellicht in financiële moeilijkheden terecht bent gekomen. Heeft u een hulpvraag of wilt u gewoon eens een gesprek hierover dan doen wij dat graag.

Bonnie Hoekstra, voorzitterdiaconiepgu@gmail.com, 06 24212328

Ds. Peter Israël, predikant.pgu@gmail.com, 06 51972047

* energietoeslag: een aanvraag hiervoor kunt u via de gemeente (Energietoeslag) indienen. Dit kan nog tot 1 januari 2023.