Gezamenlijke schuurdienst

Gezamenlijke schuurdienst
"Drie kerken met elkaar het schip in".
Zondagmorgen vierden de Protestantse Gemeenten van Roodeschool, Uithuizermeeden en Uithuizen een schuurdienst bij de fam. Klijn aan de Hefswalsterweg in Uithuizermeeden. De leden van de diverse gemeenten werden welkom geheten nu het 5 jaar na de vorige versie eindelijk weer mogelijk was om in deze setting samen te komen. Het 50-jarig bestaan van de Eemshaven was het aanknopingspunt voor het thema ‘Het water komt’.
Aan het begin van de dienst werden twaalf willekeurig sterke mannen uitgenodigd om aan boord te stappen voor de tocht over het meer van Galilea. Met veel enthousiasme creëerden de aanwezige kinderen regen en storm terwijl het Bijbelverhaal van de storm op het meer werd verteld en uitgebeeld.
Vervolgens nam de voorganger, dhr. Casper Smits, het woord en leidde de dienst verder met de vraag wat te doen als het water komt? Onder begeleiding van een samengesteld Combo werden bijpassende liederen gezongen. De kinderen maakten middels een knikkerstorm 4 schilderijen die in de afzonderlijke kerken komen te hangen. De samenwerking tussen de kerken strekt zich nl. inmiddels ook uit naar de PG Warffum.
Aan het eind vond een bijzondere ontmoeting plaats tussen Petrus en Johan van Veen. Twee mannen uit verschillende tijdperken maar met opmerkelijke overeenkomsten zoals de stormen in hun leven.
Na afloop konden de aanwezigen, onder het genot van een kop koffie en meegebrachte lekkernijen, nog even napraten en evenals de organisatie met vertrouwen er naar uitzien als het water komt.