ORATORIUM "ANNELIES" over het leven van Anne Frank

ORATORIUM "ANNELIES" over het leven van Anne Frank

Op 5 en 6 november 2022 geven de koren Sola Gratia en Capella Oecumenica een
uitvoering van het oratorium “Annelies” over het leven van Anne Frank, een compositie van
James Whitbourn. Op 5 november in Het Ontmoetingscentrum Het Anker in Uithuizermeeden en op 6 november in de Kruiskerk te Delfzijl.

Het gezamenlijk project van beide koren en gastzangers zou plaatsvinden rondom 4 en 5 mei 2020 in het kader van 75 jaar bevrijding, maar moest door de toen geldende beperkende maatregelen worden afgelast. Daarna was het plan om het oratorium uit te voeren in het kader van de jaarlijkse Holocaust-herdenking in januari 2022, maar door de Coronacrisis kon dit ook helaas niet doorgaan.
Gelukkig zijn we er in geslaagd het werk nu in november 2022 uit te voeren.

Annelies is een hedendaagse compositie over het leven en droevige lot van Anne Frank. Het is een toegankelijk, groots en meeslepend werk met allerlei muzikale citaten waaronder een koraal dat Anne gekend zal hebben, een Duits kinderliedje, een hit van Vera Lynn en een orthodoxe klaagzang. De muziek en teksten brengen op indringende wijze iets over van de vreugde en het verdriet, de angst en de hoop die Anne gevoeld moet hebben.

Kaarten bestellen kan via de leden van het koor of mailen naar secretariaat@sola-gratia.nl met vermelding van datum, plaats concert en aantal kaarten.