Festival of Lessons and Carols

Festival of Lessons and Carols

Op zaterdagavond 9 december wordt in het Anker in Uithuizermeeden een Festival of Lessons and Carols gehouden. Deze prachtige traditie voor de kersttijd is overgekomen uit Engeland. Korte lezingen uit de bijbel worden afgewisseld met koorzang en samenzang van hymnen met de aanwezigen. Medewerking wordt verleend door de Roden Girl Choristers.

Dit meisjeskoor is opgericht in september 2000. Jaarlijks geeft het 20 tot 25 concerten op semi-professioneel niveau. De dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider en dirigent Sonja de Vries, heeft inmiddels een stevige reputatie opgebouwd. Het koor bestaat uit zo’n 25 tot 30 meisjes in de leeftijd van 8-18 jaar. Het koor maakt deel uit van de Stichting Koorschool Noord Nederland. Hun vaste begeleider is organist Sietze de Vries.

Dit concert is het laatste van de Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden in 2023. Het Festival of Lessons and Carols begint om 20.00 uur in Het Anker, Oudedijksterweg 21, Uithuizermeeden. De entree is €12,50. Kaarten bij voorkeur reserveren via het emailadres van Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden (info@avondmuziekuithuizermeeden.nl). Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.