Zendingszondag 01 november 2020

Zendingszondag, project Columbia;

Samen zijn we de kerk in actie. In Groningen, in Drenthe en in Colombia. Doet u mee?

Colombia wordt al meer dan 60 jaar geteisterd door een sociaal en gewapend conflict tussen guerrillagroepen en het leger. Ondanks een vredesakkoord kampt het land met grote politieke instabiliteit en armoede. En daar komt nu de corona-crisis bij. Het virus bereikte Colombia later, maar het vormt een uitdaging die het land eigenlijk niet aankan. En de vrees is dat het ergste nog moet komen.


Samen in actie, juist nu Protestantse kerken in de provincies Groningen en Drenthe slaan hun handen ineen om samen mensen in Colombia te ondersteunen. Door in de hele classis samen te ervaren hoe Colombianen leven, vorm geven aan hun geloof en er zijn voor anderen, geven we samen vorm aan de samenwerking en maken we verschil. Juist in deze tijd, waarin we allemaal thuis moeten blijven en niet naar de kerk kunnen is het zo waardevol om als christenen verbonden te zijn met elkaar, dichtbij en wereldwijd. Diaconale betrokkenheid helpt om samen gemeente te zijn en om medechristenen elders te steunen.
Projecten


Groningen en Drenthe steunen de volgende projecten in Colombia:
* Onderwijs voor werkende kinderen
* Vrouwen als vredestichters
* Uitzending Jeannet Bierman als docente Theologie
* Vaktraining en voorlichting voor vluchtelingen en inheemse jongeren


U kunt uw bijdrage online geven via Givt of uw bijdrage storten op het bankrekeningnummer van de Diakonie PG Uithuizermeeden: NL65 RABO 0363700870  ovv Colombia.