"Lied van de eenheid"

"Lied van de eenheid"
Jurjen de Groot, directeur dienstenorganisatie PKN, over het lied van eenheid 'O kom, o kom, Immanuël' en de campagne #nietalleen. "Immanuël. God is met ons. We zijn niet alleen. Dat gevoel, dat geloof, is goed om juist in deze donkere dagen met anderen te delen."

Al maanden kunnen we slechts mondjesmaat naar de kerk. Ondanks het feit dat ik goed begrijp hoe belangrijk het is om ons aan de richtlijnen te houden, doet het me pijn dat het kerkelijk leven noodgedwongen op een lager pitje staat. Ik mis het samen zingen en ik weet dat ik absoluut niet de enige ben. Juist met Kerst zal het moeilijk zijn om niet mee te mogen zingen met de kerstliederen die ons zo dierbaar zijn. Het wordt een andere kerst dan we gewend zijn en gewenst hebben. 

We kijken verwachtingsvol uit naar kerst. Daarom komt er nu een speciaal lied, een bewerking van het bekende lied ‘O kom, o kom, Immanuël’. Een lied van eenheid, dat de Protestantse Kerk samen met de EO, Rooms-Katholieke Kerk en zangers uit wel honderd verschillende kerken en gemeenten aan u aanbiedt. Samen zingen, dat blijven we doen!

Klik hier om de YouTube filmpje te starten.