Kerk in actie/Griekenland

Kerk in actie/Griekenland

Huis aan huis collecte Kerk in Actie

Onder de noemer “Geef licht! Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland” organiseert Kerk in Actie dit jaar voor het eerst een landelijke huis aan huis collecte van 29 november t/m 5 december.

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid.

Is dit de plek waar ze eindigen? Kerken staan op, omdat ze geloven dat deze mensen recht hebben op een beter leven. Ze helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeert Kerk in Actie in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen.

Binnen onze kerk zijn 19 gemeenteleden bereid gevonden om te collecteren voor deze actie. Vanwege het coronavirus hebben enkele collectanten aangegeven dat ze niet aanbellen, maar alleen een kaartje in de brievenbus doen. U kunt met dit kaartje online geven of mobiel via de QR code.

Heeft u de collectant gemist en ook geen kaartje ontvangen? U kunt dan ook online geven via www.kerkinactie.nl/griekenland of uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL 89 ABNA 0457 457 457  t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. Vluchtelingen Griekenland.