‘Jullie zijn het licht voor de wereld’

‘Jullie zijn het licht voor de wereld’
Vandaag, 18 oktober, is de eerste keer weer in lange tijd dat de kinderen samen komen bij de kindernevendienst. En het is een bijzondere dag, want er worden 2 baby’tjes gedoopt; Alex en Marc Wiertsema, zonen van Elise en Nittert en broertjes van Nico.

Het is fijn om elkaar weer te zien en om samen kaarten te maken voor de mensen in onze gemeente.

De dienst vandaag gaat over Matteüs 5, vers 14 -16. Hierin staat dat jullie het licht voor de wereld zijn. Met deze boodschap gingen wij ook in de nevendienst aan de slag. Alex en Marc zijn lichtjes in onze gemeente. Het doopcadeau bestaat uit een kring met kinderen, een brandend olielampje en vele sterren met de namen van de kinderen uit de nevendienst. (zie foto) Vervolgens maakten we ‘licht’ op een donkere, zwarte kaart. Door te krassen met een satéprikkertje ontstonden de mooiste kleuren. Ook deze kaarten schenken we aan de mensen in onze gemeente met een hartelijke groet van de kinderen van de kindernevendienst.

Tussendoor aten en dronken we iets en hadden we het gezellig met elkaar. Er was veel bewondering voor de mooie kleuren die ontstonden bij het maken van de kaarten. De kinderen hebben er iets moois van gemaakt. We hebben alle kinderen ook een zwart papier mee naar huis gegeven om thuis een mooie kleurige krastekening te maken voor henzelf. We hadden nog meer mooie dingen in petto, maar we wilden ook graag bij de doop zijn van Alex en Marc.

In de kerk gekomen, hoorden we een kort verhaal van Karel Eykman uit het boekje ‘Hoor eens even’. Het verhaal ging over een lamp. Wanneer een lampje schijnt onder een ton, dan zie je het niet. Wanneer een lamp aan is, moet hij kunnen schijnen. Wanneer je het voor het raam zet kan iedereen zien dat er iemand woont en hoeven mensen niet te verdwalen in het donker.

Moniek deed vervolgens warm water in het doopvont. De dominee doopte de 2 kleine mannetjes en wij waren hier allemaal getuige van. Na afloop van de doop kregen Alex en Mark ieder een  doopkaars, een kinderbijbel en van de kindernevendienst een fotolijst met vele sterren rondom een kring met kinderen. Fleur las hierbij een gedichtje voor. We hopen dat deze lijsten een mooie plaats krijgen bij Alex en Marc in de kamer.

Hartelijke groet van de kindernevendienst.

 

Zondag 22 november zal er weer een lange kindernevendienst zijn in het Anker. Kinderen kunnen opgegeven worden t/m vrijdag 20 november. We zien jullie graag!